Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Spiegel για προσφυγικό: Απελπιστική η κατάσταση στα νησιά, υπερπλήρεις οι καταυλισμοί

Στην κρίσιμη κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς αναφέρεται το Spiegel, επισημαίνοντας πως οι πρόσφυγες χρειάζονται προοπτική για το μέλλον. Η Ελλάδα και η Ευρώπη καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες ασύλου, σύμφωνα με το γερμανικό έντυπο και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.


Το ρεπορτάζ του Spiegel ξεκινάει με ένα θετικό παράδειγμα και αυτό είναι ο προσφυγικός καταυλισμός στον Ελαιώνα, ο οποίος «παρόλο που και εδώ είναι στενά, ακόμα και εάν υπάρχουν πολλοί αυτοσχεδιασμοί, σε σύγκριση με τους άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς είναι μια θετική εξαίρεση… Και εάν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό κάποτε όλοι οι καταυλισμοί στην Ελλάδα θα είναι όπως ο καταυλισμός στην πρωτεύουσα».

Και το άρθρο συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Μέχρι σήμερα όμως πολύ λίγα πράγματα γίνονται στην Ελλάδα σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Κυρίως στα ελληνικά νησιά η κατάσταση είναι απελπιστική. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις. Οι αριθμοί κάνουν σαφές πόσο έκρυθμη είναι η κατάσταση στους καταυλισμούς. Σε αυτούς έχουν μεταφερθεί 16.000 άνθρωποι ενώ η πρόβλεψη είναι για 8.000 ανθρώπους».
 naftemporiki.gr/DW
2/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin