Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

4 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από το πέρασμα του τυφώνα Nock-ten στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ αγνοούνται στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Νοκ-Τεν από το αρχιπέλαγος, ανήμερα τα Χριστούγεννα.


Ο τυφώνας έπληξε την Κυριακή την επαρχία Καταντουάνες και αναμένεται ότι θα κινηθεί σε βορειοδυτική κατεύθυνση, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 235 χιλιομέτρων την ώρα.

Περισσότεροι από 383.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας ενώ ματαιώθηκαν 83 πτήσεις. Χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γκένερ Κίτλονγκ, ο Νοκ-Τεν φαίνεται ότι κινείται πλέον προς τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και δεν θα πλήξει την πρωτεύουσα Μανίλα. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας είχαν προειδοποιήσει ότι η πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων κινδύνευε να βρεθεί στην πορεία του τυφώνα.

Η ακτοφυλακή απαγόρευσε μάλιστα την πρόσβαση στις παραλίες στα νότια της Μανίλας και οι αρχές κάλεσαν όσους κατοικούν σε παραγκουπόλεις κοντά στη θάλασσα να απομακρυνθούν για να μην κινδυνεύσουν.
Πηγή: ΑΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin