Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Barack Obama: Σίγουρα θα ξανακέρδιζα τις εκλογές

"Βέβαιος" ότι θα κέρδιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις προεδρικές εκλογές, αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος, δήλωσε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πρώην στενό σύμβουλό του, τον Ντέιβιντ Άξελροντ.


Στη συνέντευξη αυτή, στο podcast "The Axe Files" –μια παραγωγή του CNN και του Πανεπιστημίου του Σικάγο– ο Ομπάμα απέρριψε τις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το όραμά του για τις ΗΠΑ δεν ήταν παρά μονάχα ένα όνειρο. "Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό το όραμα επειδή είμαι βέβαιος ότι αν ήμουν υποψήφιος και το είχα εξηγήσει νομίζω ότι θα είχα κινητοποιήσει την πλειοψηφία των Αμερικανών", είπε.

"Μετά τις εκλογές και τη νίκη του Τραμπ, πολλοί υπονόησαν ότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν ήταν παρά ένα όνειρο (...) Όμως η κουλτούρα έχει αλλάξει, η πλειοψηφία στηρίζει την αντίληψη μιας ενιαίας Αμερικής που είναι ανεκτική και ανοιχτή και γεμάτη με ενέργεια και δυναμισμό", πρόσθεσε.

 Αναφερόμενος στη Χίλαρι Κλίντον, είπε ότι "τα κατάφερε θαυμάσια κάτω από πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες" και υπενθύμισε ότι το Δημοκρατικό κόμμα κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. "Όμως δεν έχουμε καλή κατανομή" των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, παραδέχτηκε.
  kathimerini.com.cy/skai.gr
26/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin