Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΟΗΕ: Τεράστιες οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια

To ποσό ρεκόρ των 22,2 δισ δολαρίων ζητεί ο ΟΗΕ προκειμένου να το διαθέσει στα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας τον ερχόμενο χρόνο και για να καλύψουν με αυτά τις ανάγκες 93 εκατομμυρίων πληγέντων από πολέμους και φυσικές καταστροφές σε 33 χώρες.


«Αυτό αντανακλά το ύψος της ανθρωπιστικής ανάγκης στον κόσμο, το υψηλότερο μετά τον΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου o επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο' Μπράιαν και πρόσθεσε ότι το 80% των αναγκών προέρχεται από τις εμπόλεμες συγκρούσεις, όπως εκείνες στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στη Νιγηρία και στο Νότιο Σουδάν.

Πολλές χώρες, περιλαμβανομένων του Αφγανιστάν, του Μπουρούντι, της ΛΔ Κονγκό και της Σομαλίας ζητούν σχεδόν κάθε χρόνο, την τελευταία 25ετία, έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με επιδείνωση της κρίσης μέσα στο 2017, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το 2016, τα Ηνωμένα Εθνη ζήτησαν 22,1 δισ δολάρια, ενώ η αρχική τους έκκληση ήταν για 20,1 δισ. Ομως οι περιορισμένες δωρεές είχαν ως αποτέλεσμα την κάλυψη μόνο κατά 51% των αναγκών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Από το 2011, το απαιτούμενο ποσό του ΟΗΕ για να καλύψει τις ανάγκες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

«Δυστυχώς, με τις συνεχώς αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες, διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που πρέπει να γίνει για να σωθούν και να προστατευθούν περισσότεροι άνθρωποι σήμερα και σε αυτό το ποσό με το οποίο χρηματοδοτούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες και στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση», γράφει ο Ο'Μπράιαν στην έκθεσή του.
 elzoni.gr
6/12/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin