Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΔΝΤ: Δεν είναι επαρκή τα μέτρα για το χρέος

«Το ΔΝΤ καλωσορίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά θεωρεί ότι δεν είναι επαρκή», δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου, σχολιάζοντας την απόφαση της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος αξιωματούχος -ο οποίος δεν κατονομάζεται- επεσήμανε πως το ΔΝΤ επιμένει οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να μην ξεπερνούν το 1,5%, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε υψηλότερος στόχος είναι μη ρεαλιστικός.

Παράλληλα, κάλεσε την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να παρουσιάσουν τα μέτρα που θα λάβουν, εφόσον συμφωνήσουν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα να παραμείνει στο 3,5%, μετά το 2018.

  • «Απέχουμε πολύ από μία συμφωνία»

Εξάλλου, αξιωματούχος του ΔΝΤ τον οποίο επικαλούνται οι Financial Times, δήλωσε ότι στο Eurogroup δεν σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι «είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μία συμφωνία».

Ο ίδιος αξιωματούχος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι το Ταμείο χρειάζεται «σαφήνεια» σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, το ΔΝΤ προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε βαθύτερες συζητήσεις, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών για τη β’ αξιολόγηση.
naftemporiki.gr
6/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin