Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Στον πάτο η οικονομία

Την ώρα που ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του και οι Έλληνες δε διαθέτουν τα απαραίτητα για να προμηθευτούν πετρέλαιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να καταλήξει στα νέα μέτρα.


Με τις χιονοπτώσεις να πλήττουν τη βόρεια Ελλάδα, αν και οι παραγγελίες για πετρέλαιο έχουν αυξηθεί είναι μικρές.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο Θεμιστοκλής Κιουρτζής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Ο Άγιος Χριστόφορος», τα τελευταία 24ωρα σημειώνεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι ο όγκος τους είναι μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αναρτήθηκαν στο σύστημα TAXIS τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.

Τα τέλη μένουν σχετικά ίδια, στα υψηλά επίπεδα με πέρσι.

Την ίδια ώρα, στα 108,4 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον Ιούνιο του 2016.

Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο 45,1% των συνολικών «ανοιγμάτων» των τραπεζών, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η διαχείρισή τους αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Εξαιρουμένων των εκτός ισολογισμού στοιχείων, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» διαμορφώνεται σε 106,9 δισ. ευρώ ή στο 50,5% των συνολικών «ανοιγμάτων».

Στη σχετική έκθεση επισημαίνεται ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επιτρέψει την απελευθέρωση κεφαλαίων για την ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και θα συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη.
 elzoni.gr
 1/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin