Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Δεν πρέπει να μας καταβάλλει ο φόβος σε κάθε τολμηρό βήμα: Νίκος Αναστασιάδης

Θα ήταν δειλία εάν παραμείνουμε στις ανησυχίες μας, αν μας καταλάβει ο φόβος και αν παραμείνουμε στάσιμοι στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεμήνυσε πως προχωρεί στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας αυτό που πρέπει να πράξει έναντι του λαού.


Σε εκτός κειμένου αναφορές του, σε ομιλία του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Αθανασίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως γνωρίζει τις ανησυχίες που εκφράζονται. Ωστόσο τόνισε ότι "εάν παραμείνουμε όμως στις ανησυχίες, αν μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα που κάνουμε πιθανόν να ενέχει κινδύνους, θα παραμείνουμε στάσιμοι, με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο και αυτό είναι που δεν επιθυμεί κανένας, μα κανένας".

"Κανείς δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να συνεχίζει την παρουσία του ο κατοχικός στρατός, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει την πατρίδα μας μοιρασμένη με διαχωριστικές γραμμές, που όσο ο χρόνος περνά δυστυχώς μονιμοποιούνται", ανέφερε, και συνέχισε πως κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να διαμορφώνεται μια άλλη περιοχή στην κατεχόμενη πατρίδα μας, να παρακολουθεί κινδύνους ψηλαφητούς και να αδιαφορεί.

Αυτό, υπογράμμισε, " θα ήταν δειλία, αυτό θα ήταν ό,τι ακριβώς δεν ζητά ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο κυπριακός λαός ευρύτερα".
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ακόμη πως αυτό που προσπαθούμε είναι, μέσα από το διάλογο και γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, να δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε, όχι αφ’ υψηλού κρίνοντας, αλλά ενεργά να συμβάλουμε έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και η εντολή του λαού "επιτέλους βρέστε τον τρόπο, μονιάστε και δώστε ελευθερία και προοπτική σε αυτό το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους".

"Αυτό πράττω και θα το πράττω μέχρι τέλους", είπε, και επανέλαβε ότι δεν είναι ο ίδιος που θα αποφασίσει για τη λύση αλλά ο λαός, "που θα του δοθεί ο χρόνος να γνωρίζει ποια είναι τα στοιχεία της λύσης και δια της ψήφου του είτε θα εγκρίνει είτε θα απορρίψει".

Συνεπώς, σημείωσε "αυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες και αυτό που πρέπει να πράξω απέναντι σε όλο το λαό που εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία".
 kathimerini.com.cy
3/12/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin