Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Αθήνας στον ΟΗΕ για τουρκικές αμφισβητήσεις

Νέα επιστολή-απάντηση στις τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην ΑΟΖ της, απέστειλε στα Ηνωμένα Έθνη η Αθήνα.


Η επιστολή με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτω από τα κεφάλαια του Δικαίου της Θάλασσας και του κυπριακού.

Στην επιστολή, τονίζεται ότι για άλλη μία φορά, η Τουρκία μέσα από μια σειρά αβάσιμων επιχειρημάτων, αρνείται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το δικαίωμά της να προχωρήσει σε θαλάσσια οριοθέτηση με κράτη με τα οποία μοιράζεται κοινά θαλάσσια σύνορα.

Απαντώντας στον τουρκικό ισχυρισμό ότι τα ελληνικά νησιά στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή δεν δικαιούνται θαλασσίων ζωνών, η Ελλάδα τονίζει πως η θέση αυτή, παραγνωρίζει εντελώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας που αφορούν τα δικαιώματα των νησιών για τη δημιουργία θαλάσσιων ζωνών, καθώς και τη διαδικασία της θαλάσσιας οριοθέτησης, όπως η διαδικασία αυτή έχει εφαρμοστεί από τα διεθνή δικαστήρια.
  [riknews.com.cy]
21/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin