Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία: Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Πάολο Τζεντιλόνι

Στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δόθηκε η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι.


Η εντολή εδόθη από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο προεδρικό μέγαρο.

Πλέον, ο κ. Τζεντιλόνι θα αρχίσει σειρά επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να συγκροτήσει κυβέρνηση.

«Οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις του προέδρου θα αποτελέσουν τη βάση της δουλειάς μου», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο, προσθέτοντας ότι για τον σχηματισμό της κυβέρνησης «θα κινηθεί εντός του χώρου της μέχρι τώρα κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ως απόρροια της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η πολιτική αβεβαιότητα έχει αποσταθεροποιήσει οικονομικά τη χώρα, εγείροντας πλήθος ανησυχιών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα προβλήματα του εύθραυστου χρηματοπιστωτικού κλάδου.
 elzoni.gr
12/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin