Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία: Προληπτικά μέτρα για την τρομοκρατία. Επίλεκτοι σκοπευτές σε στέγες κτιρίων γύρω από το Βατικανό

Αυξάνονται οι απελάσεις μεταναστών στην Ιταλία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Με ειδική οδηγία του, ο διευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι, ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αύξηση των απελάσεων.


Ο Γκαμπριέλι αναφέρεται με έμφαση, επίσης, στην ανάγκη να καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλης της ιταλικής επικράτειας. Παράλληλα, η αστυνομία, οι καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού θα βρίσκονται απόψε σε όλα τα κεντρικά και τουριστικά σημεία των πόλεων της χώρας, για να αποτραπεί οποιαδήποτε επικίνδυνη κίνηση μελών της ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ρώμης, στην οποία έχουν υιοθετηθεί μέτρα ασφαλείας χωρίς προηγούμενο. Ομάδες δυτών των καραμπινιέρων, τις ώρες αυτές ελέγχουν ακόμη και τον ποταμό Τίβερη. Επίλεκτοι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε στέγες κτιρίων γύρω από το Βατικανό, το Κολοσσαίο, το αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσιμο, όπου οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης θα γιορτάσουν την έλευση του 2017.

Τις τελευταίες ώρες, προστέθηκαν άλλοι χίλιοι αστυνομικοί, καραμπινιέροι και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι, με στολή αλλά και με πολιτικά, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυλήσουν όλα ήσυχα και ομαλά.
 kathimerini.com.cy/skai.gr
31/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin