Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ιορδανία: Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί σε ανταλλαγή πυρών με ισλαμιστές

Τέσσερις Ιορδανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ισλαμιστές, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τη διάρκεια εφόδου σε χωριό κοντά στην πόλη Καράκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επιθέσεων ενόπλων – την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Πληροφορίες αναφέρουν πως στις συγκρούσεις υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας τραυματίες, ενώ άλλη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση συνεχίζεται.
Την Κυριακή, η επιθέσεις κοντά στην Καράκ, 120 χλμ. νότια του Αμάν, προκάλεσε 10 θανάτους, μεταξύ αυτών επτά ιορδανών αστυνομικών και μιας Καναδής τουρίστριας, καθώς και 34 τραυματισμούς, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές. Είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και μια περίπολο της αστυνομίας.

Έπειτα από πολύωρες συμπλοκές, οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής, όπου είχαν οχυρωθεί.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιορδανίας εκτιμά πως, δεδομένης της ποσότητας των εκρηκτικών και των όπλων που κατασχέθηκαν, οι δράστες σχεδίαζαν επιθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας.
 naftemporiki.gr
20/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin