Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δεν πάει η αντιπολίτευση στο Καστελόριζο για την Επιτροπή Αμυνας

Αρνητικά τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, στην πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για επιπόλαια πρωτοβουλία και «επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού».


Εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Καμμένος εδώ και ημέρες απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς τα μέλη της Επιτροπής, στα οποία έκανε γνωστό ότι για τα θέματα Άμυνας θα ενημερωθούν στο Καστελόριζο.

Εντούτοις, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι εξέφρασαν την αντίθεσή τους και μόνο η Χρυσή Αυγή δήλωσε πρόθυμη να μεταβούν στη νήσο Μεγίστη οι βουλευτές της ΧΑ Αϊβατίδης, Κασιδιάρης και Παππάς ως μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Οι εξελίξεις που αφορούν στα εθνικά μας θέματα και γενικότερα τις υποθέσεις Εξωτερικής Πολιτικής είναι πολύ σοβαρές. Απαιτούν από όλους σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η Νέα Δημοκρατία, έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, για μια σε βάθος ουσιαστική συζήτηση. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία, που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές "αρλούμπες" εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin