Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Κασουλίδης: Καθοριστική η πτυχή της ασφάλειας για τη λύση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ίσως να είναι πιο πρόθυμος να στηρίξει μια συμφωνία για επανένωση της Κύπρου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.


Σε τοποθετήσεις του που αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα του στρατού, ισως θα μπορούσε να απελευθερώσει, όπως σημειώνει, τον Τούρκο πρόεδρο για να αποδεχθεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. "Για τον τουρκικό στρατό", σημείωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης, "το πρόβλημα λύθηκε το 1974", ωστόσο -όπως είπε- με βάση τη δική του ανάλυση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το εμπόδιο του στρατού δεν υφίσταται πλέον.΄

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι βρίσκονται στο στάδιο της επίλυσης όλων των εσωτερικών ζητημάτων, υπογραμμίζοντας ότι η πτυχή της ασφάλειας είναι αυτή που θα οδηγήσει σε λύση ή αποτυχία των συνομιλιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το κίνητρο σήμερα για την Τουρκία δεν είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά περισσότερο η Συρία και η Μοσούλη στο Ιράκ, ώστε να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που θα περάσουν μέσα από το έδαφός της προς την Ευρώπη.
[Κωνσταντίνος Τσιντάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου]
Πηγή: Reuters - riknews.com.cy
6/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin