Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κομισιόν: Δεν ήμασταν ενήμεροι για τις εξαγγελίες - "παροχές"

Η Κομισιόν δεν ήταν ενήμερη για όλες τις λεπτομέρειες των χθεσινοβραδινών εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Breidthardt, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Κομισιόν έλαβε γνώση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ, και της δέσμευσής του να συμμορφωθεί με τους στόχους του προγράμματος.
"Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες ροές μεταναστών και έχει εργαστεί ενεργά με τις ελληνικές αρχές για να ελαφρύνει το βάρος. Η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς μπορέι να επιτευχθεί αυτό καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις του μνημονίου".

Επίσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για να συζητούνται όλα τα μέτρα που συνδέονται με τους στόχους του προγράμματος, με τους θεσμούς εκ των προτέρων και για το πώς να αντιμετωπίζονται καταστάσεις υπερ-απόδοσης των συμφωνηθέντων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος. "Η Κομισιόν θα συζητήσει την μελλοντική πορεία με τους άλλους θεσμούς".

Σε ερώτηση για το εάν οι χθεσινές εξαγγελίες από ελληνικής πλευράς αποτελούν παραβίαση των πρακτικών, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε πως "το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για τη συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος με τους θεσμούς εκ των προτέρων.

Ωστόσο, η Κομισιόν δεν είχε λάβει γνώση όλων των λεπτομερειών αυτών των ανακοινώσεων προτού αυτές λάβουν χώρα, επομένως τώρα χρειάζεται να τις εξετάσουμε προτού σχολιάσουμε ή δράσουμε περαιτέρω".
  capital.gr
9/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin