Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Η Μόσχα είναι έτοιμη να παραστεί στη διάσκεψη της Γενεύης

Την ετοιμότητα της Μόσχας να παραστεί στη διάσκεψη της Γενεύης, αν της ζητηθεί και προσκληθεί, επαναδιατύπωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι.


Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης της Εδόν, ο κύριος Οσάτσι είπε ότι είναι οι δύο πλευρές που αποφασίζουν και προσκαλούν τα Ηνωμένα Εθνη.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραστούν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, διότι εκπροσωπούνται από τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.

Έκκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην υπάρξουν ταλαντεύσεις ή λάθη, ενόψει της κρίσιμης περιόδου για το Κυπριακό, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του Ακέλ, Αντρος Κυπριανού, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Ζήτησε να υπάρξει επιμονή σε θέματα αρχών. Ο κύριος Κυπριανού κάλεσε εξάλλου τα κόμματα σε εποικοδομητική στάση και στήριξη της προσπάθειας. Διαβεβαίωσε ότι το Ακέλ θα είναι εποικοδομητικό σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στον οποιονδήποτε, λέγοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να δοθούν οι θέσεις του Κόμματος.
Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο, riknews.com.cy
30/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin