Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης εάν η ιταλική κάλπη βγάλει «Όχι»;

Ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία την Κυριακή, εάν μια ήττα της κυβέρνησης προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές εξετάζεται στις Βρυξέλλες, ωστόσο σημαντικοί αξιωματούχοι δεν βλέπουν τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο, δήλωσαν πηγές στις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Δύο πηγές με γνώση των συζητήσεων που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες δήλωσαν στο Reuters ότι ορισμένοι αξιωματούχοι, ιδίως εκείνοι που πιστεύουν ότι οι 19 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης πρέπει να συναντώνται πιο τακτικά, κάλεσαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να κάνει σχέδια για μια Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στην περίπτωση που η απόρριψη των συνταγματικών αλλαγών του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι θέσει το νόμισμα υπό την πίεση των αγορών.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι το δημοψήφισμα προκαλεί «νευρικότητα» στις Βρυξέλλες, γιατί μπορεί να εξασθενίσει τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα και να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης ύψους 5 δισ. ευρώ της τράπεζας Banca Monte dei Paschi, τρίτου μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος της χώρας.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin