Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία: Πρόωρες εκλογές ακόμη και τον Φεβρουάριο θα «έβλεπε» ο Αλφάνο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, κεντροδεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης Ρέντσι, Αντζελίνο Αλφάνο, θεωρεί ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν στην Ιταλία πρόωρες βουλευτικές εκλογές ήδη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.


«Πιστεύω ότι η νομοθετική αυτή περίοδος βαίνει προς ολοκλήρωση, είναι πολύ δύσκολο να συσταθεί άλλη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Αλφάνο, μιλώντας σε εκπομπή της Rai. Παράλληλα, προέβλεψε ότι οι κάλπες μπορεί να στηθούν τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόρριψη των προτεινόμενων αλλαγών, προσπάθησε να δει το ποτήρι μισογεμάτο.

«Οι δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση, απέδειξαν ότι μόνες τους - αντιμέτωπες με όλο τον υπόλοιπο κόσμο - είναι ικανές να κερδίσουν δεκατρία εκατομμύρια ψήφων», δήλωσε στην Rai και στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Το απόγευμα όμως, το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας έκανε γνωστό ότι πρόκειται να αποφανθεί στις 24 Ιανουαρίου σχετικά με την συνταγματικότητα και ενδεχόμενες αναγκαίες αλλαγές του εκλογικού νόμου για τη Βουλή, κάτω σώμα του κοινοβουλίου της Ιταλίας. Κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατον - να οργανωθούν πρόωρες εκλογές για την ανανέωση της Βουλής και της Γερουσίας πριν από τον Μάρτιο.
 naftemporiki.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin