Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ακιντζί: Αμετακίνητος στη θέση περί εγγυήσεων

Σταθερά επαναλαμβάνει ο Μουσταφά Ακιντζί την τουρκική θέση περί εγγυήσεων, αναφέροντας ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα η επιμονή σε μηδενικό στρατό και μηδενικές εγγυήσεις.


Κατά τον ίδιο τρόπο, πρόσθεσε, δεν θα φέρει αποτέλεσμα η συνέχιση των δηλώσεων στην τουρκοκυπριακή πλευρά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στις εγγυήσεις. Το νέο καθεστώς στο οποίο θα φτάσουμε, επεσήμανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρέπει να περιλαμβάνει και την εγγύηση της Τουρκίας, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αυτή διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, εκφράζοντας την ελπίδα η διαδικασία στη Γενεύη να φέρει επιτέλους ένα τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό.

Για το φυσικό αέριο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι γίνονται κάποια βήματα τα οποία θεωρεί ότι δεν θα φτάσουν στο σημείο να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθεια για λύση ή στη Διάσκεψη της Γενεύης. Ο ίδιος, είπε, δεν αναμένει σύντομα να υπάρξει κάποια γεώτρηση.

Για τη σύνθεση της Διάσκεψης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέμεινε ότι θα είναι πενταμερής, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, επαναλαμβάνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρίσταται με καθεστώς παρατηρητή, όπως έγινε στο Μπούργκενστοκ το 2004.

"Για ένα τέτοιο ξεκάθαρο θέμα", υποστήριξε, "το να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, είναι και λίγο μη λογικό, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει το σχόλιό του".
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin