Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσιεύματα για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Εμπλοκή της Ρωσίας στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ διαπιστώνει η CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», επισημαίνοντας ότι η παρέμβαση αποσκοπούσε στην ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του Ντόναλντ Τραμπ.


Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα άτομα, τα οποία συνδέονται με τη Μόσχα και φέρεται να αποτέλεσαν μέρος της προσπάθειας ώθησης της υποψηφιότητας Τραμπ.

«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία» επισημαίνει Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα.

Στο σχετικό της πόρισμα, η CIA παραθέτει μία σειρά αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εκλογή Τραμπ αποτέλεσε τον κύριο στόχο της ρωσικής παρέμβασης.
Τον Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές, η Ουάσιγκτον κατηγόρησε επισήμως τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δημόσιων οργανισμών και φορέων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένας δεύτερος αξιωματούχος διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τις επιθέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς τα εμπλεκόμενα άτομα βρίσκονται ένα «βήμα» μακριά από το Κρεμλίνο και δεν υπηρετούν σε κυβερνητικά αξιώματα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, naftemporiki
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin