Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πυρομαχικά που βρέθηκαν στο Χαλέπι ανάβουν φωτιές στις σχέσεις Βουλγαρίας - Ρωσίας

Αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας-Βουλγαρίας προκαλούν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακάλυψε σε αποθήκες των εκδιωχθεισών από το Χαλέπι ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπλα και πυρομαχικά βουλγάρικης κατασκευής.


Σύμφωνα με την απεσταλμένη στο Χαλέπι της εφημερίδας Τρουντ (Σόφια), σε οχτώ αποθήκες υπήρχαν δυο εκατομμύρια βλήματα για βαριά πυροβόλα και τέσσερις χιλιάδες πύραυλοι Grad. Στα κιβώτια των πυρομαχικών και των όπλων αναγραφόταν το όνομα της βουλγάρικης κατασκευάστριας εταιρίας και του Βούλγαρου αποστολέα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, υιοθετώντας τα δημοσιεύματα, είπε πως «η Βουλγαρία επέλεξε με βολικό τρόπο να αφήσει αρρύθμιστο το θέμα των εξαγωγών αμυντικών εξοπλισμών σε τρίτες χώρες σε μια περίοδο κατά την οποία οι θανατηφόρες αυτές προμήθειες μπορούν να εμφανιστούν σε ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου» και πρόσθεσε:

 «Δεν πρόκειται, όμως, για καρφίτσες, αλλά για θανατηφόρα παραγωγή, εξαιτίας της οποίας χάνουν τη ζωή τους άμαχοι στην Συρία, για την τύχη των οποίων ανησυχεί η ΕΕ. Προκύπτουν, όμως, και ορισμένα ερωτήματα - σε ποια άλλα "καυτά" σημεία του κόσμου θα εμφανιστούν αυτά τα όπλα; Όπως καταλαβαίνω, εκτός από τη Ρωσία, το ερώτημα αυτό δεν απασχολεί ούτε την Ουάσινγκτον, ούτε τις Βρυξέλλες».
  imerisia.gr
29/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin