Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενέκρινε την επιστροφή δύο νησιών στη Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ενέκρινε την Πέμπτη τη συμφωνία παράδοσης δύο νησιών τα οποία βρίσκονται υπό αιγυπτιακό έλεγχο στην Ερυθρά Θάλασσα στη Σαουδική Αραβία, όπως είχαν συμφωνήσει προ μηνών οι δύο χώρες, παρά τις αρνητικές εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις το τελευταίο διάστημα.


Συμβουλευτικό όργανο του αιγυπτιακού κράτους είχε προτείνει στην κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως είχε ζητήσει και αιγυπτιακό δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας, τον περασμένο Απρίλιο, είχε οδηγήσει σε διαδηλώσεις χιλιάδες Αιγυπτίους, οι οποίοι θεωρούν ότι τα δύο ακατοίκητα νησιά (Τιράν και Σαναφίρ) είναι αιγυπτιακά.
Η συμφωνία οδηγείται πλέον προς έγκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η στροφή του κοσμικού προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι υπέρ του επίσης κοσμικού προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και η εγκατάλειψη της συριακής αντιπολίτευσης, που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, έχουν οδηγήσει σε ρήξη τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου.
naftemporiki.gr
 29/12/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin