Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εγγυήσεις στη μεταβατική περίοδο από το ΣΑ

Το σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί αναχρονισμό, είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Η Μόσχα θεωρεί ότι στη μεταβατική περίοδο η πιο αποτελεσματική εγγύηση θα μπορούσε να προέρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.


Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η Μόσχα δια του κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε για τη συνεχή της υποστήριξη στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης  και λειτουργικής λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η Ρωσία, προστίθεται, θα στηρίξει λύση την οποία οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το υπάρχον σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί ένα αναχρονισμό και ότι η Μόσχα πιστεύει πως ένα μοντέρνο, ανεξάρτητο κράτος δεν έχει ανάγκη από έξωθεν εγγυητές.

Κατά την άποψη της Μόσχας, σημειώνεται, η πιο αποτελεσματική εγγύηση  στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, μπορεί να παρέχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
-

-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin