Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Στον αέρα η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα

Εμπλοκή έχει προκύψει στην επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο με τον οποίο μίλησε το STAR και έχει γνώση όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, η κάθοδος των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα βρίσκεται στον αέρα.


Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «ακόμη υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ ρόλο έχει παίξει σε αυτήν την καθυστέρηση και η δυσφορία που προκλήθηκε από τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Ταμείο δεν έχει ακόμη δώσει ημερομηνία επιστροφής της Ντέλιας Βελκουλέσκου στην Αθήνα. Και πρέπει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι το Ταμείο απαιτεί νέα μέτρα 4,5 δισ ευρώ για το 2019 προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο έχει απορρίψει η κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, «φωτιές» άναψαν οι διάλογοι Τσακαλώτου- Eurogroup που δημοσιεύει το Βήμα.
Ο υπουργός φέρεται να προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα αν επιμείνουν για νέα μέτρα. «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα. Αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», φέρεται να είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


  • Και οι Ευρωπαίοι υπουργοί του απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι  «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε».


Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα και κύκλοι του έκαναν λόγο για  επιστημονική φαντασία, με το Βήμα όμως να επιμένει ότι το ρεπορτάζ του είναι αξιόπιστο.
  imerisia.gr
 11/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin