Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Επικίνδυνη ένταση στα Ιμια με τουρκικό ταχύπλοο της Ακτοφυλακής: Dogan

Ένταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις βραχονησίδες Ίμια, με το σκάφος του Λιμενικού να έρχεται αντιμέτωπο με ταχύπλοο της τουρκικής Ακτοφυλακής σε απόσταση 50 μέτρων.


Την είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Dogan στην Αλικαρνασσό, σύμφωνα με την οποία το τουρκικό σκάφος έσπευσε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή, όταν 10 ελληνικά αλιευτικά από την Κάλυμνο και τη Λέρο, εντοπίστηκαν στα Ίμια.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, στην περιοχή έφθασε από την  Κω σκάφος του Λιμενικού, το οποίο άρχισε να περιπολεί κοντά στις βραχονησίδες. Στις 11:30 φέρεται να απογειώθηκε ελληνικό ελικόπτερο από τη Λέρο, το οποίο πέταξε στην περιοχή κάποιο διάστημα.

Στις 12:00 στην περιοχή γύρω από τις βραχονησίδες έφθασαν άλλα δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής από το Τουργκουτρεΐς. Αφού επικράτησε ένταση, τελικά οι δύο πλευρές αποσύρθηκαν από την περιοχή.
 imerisia.gr
15/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin