Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Erdogan: Θα βρεθούμε πάλι σε όρους Συνθήκης Σεβρών

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στο υπουργείο Δασών και Υδάτινων Πόρων, αναφέρθηκε στους αγώνες που δίνει η χώρα του αυτή την περίοδο και αναφέρθηκε πάλι στις συνθήκες της Λωζάνης και των Σεβρών, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.


"Αν σταματήσουμε σε μία τέτοια κρίσιμη περίοδο, τώρα που γίνεται προσπάθεια να αναδιανεμηθεί ο κόσμος και τα εδάφη μας, που θα βρεθούμε πάλι; Σε όρους Συνθήκης Σεβρών. Αλλά είμαστε ένα έθνος που ζει στενάχωρα λόγω των απωλειών στη Λωζάνη.

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα, η Τουρκία μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της. Αυτή η μάχη είναι η μάχη του ενός έθνους, μίας σημαίας, μίας πατρίδας, ενός κράτους. Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με ασύμμετρες επιθέσεις.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια αυτού του καβγά. Η δική μας πραγματική μάχη είναι οι από πίσω δυνάμεις.

Αυτές οι δυνάμεις, όταν βλέπουν τα αδύνατα σημεία, τότε ισχυροποιούνται. Το παιχνίδι που παίζουν στη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο δεν κατάφεραν να το μεταφέρουν σε εμάς. Την τελευταία περίοδο το ΡΚΚ, το ΙSIS και η FETÖ προσπαθούν να μας καταστρέψουν ανηλεώς".
 capital.gr
22/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin