Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

EUROGROUP: Εγκρίθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Εγκρίθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που παρουσίασε ο ESM, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης του Eurogroup.


Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση τονίζοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν σχετίζονται με αυτή. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα μείνει στο 3,5% και το 2018 διυκρίνισε.


  • Τόνισε ακόμη ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στα εργασιακά.


Ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση. «Σε 1,5 χρόνο έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει τη σελίδα σε μεταρρυθμίσεις. Έχουν γίνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.


  • Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι στόχοι που θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τα μέτρα θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους ενώ στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος αυξημένων επιτοκίων.
5/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin