Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

EWG: Προσπάθειες απεμπλοκής

«Δεν εστάλη ακόμη η επιστολή», η οποία θα παρέχει έγγραφες διαβεβαιώσεις στους πιστωτές αναφορικά με τις παροχές Τσίπρα, δήλωναν από νωρίς το πρωί κυβερνητικές πηγές στη «Ν».
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. «Βράχος» το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Αισιοδοξία Μαξίμου για λύση χωρίς νέα τηλεδιάσκεψη.

Στο σημερινό δεύτερο Euro Working Group αναμενόταν η έγγραφη διαβεβαίωση της ελληνικής πλευράς ότι το βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προς τους συνταξιούχους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους θεσμούς, θα είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενο, καθώς και ότι όποιες μελλοντικές παροχές θα χορηγούνται μετά και την έγκριση των θεσμών.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η γερμανική πλευρά διατηρεί αντιρρήσεις επί του θέματος και είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Ειδικότερα, μεταφέρουν την αξιολόγηση του Βερολίνου ότι οι παροχές Τσίπρα επηρεάζουν την πορεία εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων.

Από την έκβαση αυτών των συζητήσεων φαίνεται πως θα εξαρτηθεί και η αποστολή των έγγραφων διαβεβαιώσεων από την ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι πιθανότατα θα απαιτηθεί τρίτος γύρος διαβουλεύσεων, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πότε και το πώς.
naftemporiki.gr
21/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin