Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Καρδιακά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ντεμιρτάς στη φυλακή, λέει το HDP

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχεντίν Ντεμιτράς, υπέστη σπασμό της καρδιάς το Σάββατο στη φυλακή, καταγγέλλει το HDP.


«Ανησυχούμε για την κατάσταση της υγείας του συμπροέδρου μας. Θα κάνουμε αίτηση στο τουρκικό επιμελητήριο γιατρών και θα κάνουμε αίτηση να λάβει ο Ντεμιρτάς θεραπεία σε νοσοκομείο από αμερόληπτους γιατρούς» είπε ο βουλευτής του HDP Αϊχάν Μπίλγκεν, μιλώντας σε συνάντηση στελεχών του κόμματος.

Ο Ντεμιρτάς είχε και παλαιότερα υποστεί καρδιακό σπασμό, αλλά του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι γιατρός είχε καταθέσει έκθεση για την κατάσταση της υγείας του.

Νωρίτερα, ο Ντεμιρτάς είχε στείλει μήνυμα από τη φυλακή λέγοντας ότι κρατείται «όμηρος», αλλά υποσχέθηκε ότι η κράτησή του «δεν θα διαρκέσει πολύ».

Σε επιστολή του στις 7 Δεκεμβρίου είχε αναφέρει: «Η αμοιβαία ανάγκη και οι δεσμοί μεταξύ ημών και του λαού για ελευθερία και ειρήνη είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους».
 in.gr
12/12/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin