Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Juncker: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Την ανάγκη «να μην μείνουν μόνες τους Ιταλία και Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο προσφυγικό.


Μάλιστα, σημείωσε ότι η ΕΕ ακόμη «δεν έχει θέσει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση».
Ναι μεν η συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει αποτελέσματα, είπε, τονίζοντας όμως παράλληλα πως «δεν έχει νόημα να ωραιοποιούμε την κατάσταση».

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο Γιούνκερ ανέφερ πως ενώ υπήρξε πρόοδος χάρη στη συμφωνία με την Τουρκία, η ευρωπαϊκή ανταπόκριση αντιμετωπίζει προκλήσεις. «Η συμφωνία με την Τουρκία λειτουργεί, αλλά η πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων δεν λειτουργεί στο σύνολό της» δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στην Ευρώπη από την Τουρκία έχει μειωθεί από περίπου 10.000 την ημέρα σε 80 την ημέρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής προέτρεψε ακόμα μια φορά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μαζί. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία και την Ελλάδα μόνες τους» υπογράμμισε.

«Και δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι μόνο η Γερμανία και η Σουηδία δέχονται πρόσφυγες. Η ενδοευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να ενισχυθεί» συμπλήρωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.
 elzoni.gr
16/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin