Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Γιλντιρίμ : Τουρκία και Ελλάδα να είναι οι εγγυητές

Δεν επαρκεί μόνο η ασφάλεια των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προσθέτοντας ωστόσο ότι με τη λύση του Κυπριακού θα ξεκινήσει η πρόβα εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ και θα διασφαλιστεί κατά μια έννοια ικανοποιητικά η ασφάλεια.


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης της ΕΕ ότι το 2004 εξαπάτησε τους Τ/Κ.

Σε ομιλία του στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε:
“Έχουμε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ‘τδβκ, όπως -αποκάλεσε το ψευδοκράτος-,’ και της Ε/κ πλευράς συνεχίζονται στη Γενεύη. Έχει διανυθεί απόσταση. Υπάρχουν θέματα που ενδιαφέρουν και την Τουρκία σε αυτό ζήτημα. Πρέπει να τεθεί υπό εγγύηση ένα σύστημα δίκαιης και ίσης διοίκησης στο νησί. Δεν επαρκεί η ασφάλεια μόνο μεταξύ των κοινοτήτων. Υπό το φως των πικρών εμπειριών πρέπει να τεθούν όλα υπό εγγύηση. Και για την Τ/κ πλευρά εγγύηση είναι η Τουρκία και για την Ε/κ η Ελλάδα”.

Η ΕΕ να μην καθίσει στην άκρη όπως έγινε την περασμένη φορά. Το 2004 μας εξαπάτησαν. Εξαπάτησαν την ‘τδβκ’. Εάν η Τ/κ πλευρά θα είναι μέλος ταυτόχρονα αυτής της Ένωσης με την ΕΕ, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από αυτές τις τέσσερις ελευθερίες. Εντάσσεται η Τ/κ πλευρά στην ΕΕ. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια πρόβα εισόδου στην ΕΕ από την Κύπρο. Κατα μία έννοια θα διασφαλιστεί η ασφάλεια ικανοποιητικά.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
10/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin