Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ακιντζί: Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται «ταμπού»

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε την Παρασκευή ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται "ταμπού" στις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων, όπως μεταδίδει το Reuters.


"Αν λέμε ότι 'αυτά τα ζητήματα είναι ταμπού', ότι δεν μπορούμε ούτε καν να τα συζητήσουμε, και ότι όλα θα έπρεπε να παραμείνουν ως έχουν, αυτό δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας" είπε ο Ακιντζί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

‘’Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές ως απειλή για την άλλη πλευρά, και οι λύσεις θα πρέπει να είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η τελική συμφωνία να βρίσκει σύμφωνους τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους’’, πρόσθεσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ακιντζί τόνισε ότι στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει "να εξευρεθούν οι τρόποι και τα μέσα ώστε και οι δύο κοινότητες αυτού του πανέμορφου νησιού να αισθάνονται ασφαλείς" "Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε μία ημέρα", υπογράμμισε...
 kathimerini.com.cy
13/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin