Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αυστρία: Καταπολέμηση του "πολιτικού ισλαμισμού" ζητά ο ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς

Την ανάγκη για περισσότερη πρόληψη της τρομοκρατίας στην Αυστρία, τόνισε σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης,
Σεμπάστιαν Κουρτς -του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος-- με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη στην αυστριακή πρωτεύουσα ενός 17 χρονου νεαρού, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο βιεννέζικο μετρό και να διατηρεί σχέσεις με το ISIS.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, πρέπει να καταπολεμηθεί ιδεολογικά η βάση της τρομοκρατίας του ISIS, δηλαδή "ο πολιτικός ισλαμισμός". Υπάρχουν περίπου 300 άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάρει το δρόμο από την Αυστρία για να υποστηρίξουν την τρομοκρατία του Χαλιφάτου και αυτοί αποτελούν έναν "μαζικό κίνδυνο ασφαλείας, όταν επιστρέφουν εδώ", ανέφερε ο ίδιος.

Όπως επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός, επισκεπτόμενος το μεσημέρι το "Αυστριακό Ίδρυμα Ενσωμάτωσης", ο αριθμός των συμπαθούντων είναι πολύ μεγαλύτερος και δεν θα πρέπει η τρομοκρατία του ISIS να καταπολεμείται μόνον στρατιωτικά και να λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα στην Αυστρία εναντίον τρομοκρατών και ριζοσπαστικοποιημένων, "αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για την πρόληψη".
  zougla.gr
24/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin