Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Κυπριανού: Όχι σε νέα διάσκεψη αν δεν ξεπεραστούν τα εμπόδια

Δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης μιας νέας διάσκεψης, τύπου Γενεύης, εάν δεν έχει προετοιμαστεί καλά το έδαφος, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.


«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λύσης στο Κυπριακό. Υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και είναι προφανές ότι με τις δημόσιες τοποθετήσεις που γίνονται από τις διάφορες πλευρές σε ό,τι αφορά τη λύση των συγκεκριμένων θεμάτων υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Ελεγκτή, στα γραφεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική ομάδα «να ασχοληθούν σοβαρά με αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα και να επιδιώξουν, εμμένοντας στις αρχές λύσης του Κυπριακού, να βρουν τρόπους για ξεπέρασμα των δυσκολιών, οι οποίες υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, έτσι ώστε καλά προετοιμασμένοι να πάμε στις διαπραγματεύσεις και να πετύχουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια τα οποία υπάρχουν».

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσδοκούμε ότι θα υπάρξει ξεπέρασμα των όποιων εμποδίων και δημιουργία προϋποθέσεων για την επίτευξη συμφωνίας», είπε, σημειώνοντας πως «μέχρις ότου βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης ξανά μιας διάσκεψης, τύπου Γενεύης».

Ο κ. Κυπριανού προειδοποίησε πως «εάν γίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι καλά προετοιμασμένο το έδαφος για να υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας, πολύ φοβούμαι ότι θα γίνει περισσότερη ζημιά, παρά καλό».

Απηύθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να επικεντρωθούν σε αυτά τα ζητήματα τα οποία αποτελούν σημεία ουσιαστικής διαφωνίας, και να δουν πώς συμβάλλουν στο να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, και μετά να συζητηθεί ξανά η σύγκληση της όποιας διάσκεψης.
  kathimerini.com.cy
24/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin