Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Βερολίνο: «Καμία ανοχή» στην κατασκοπεία τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη γερμανική επικράτεια

Η Γερμανία δεν θα δείξει καμία ανοχή στην κατασκοπεία τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός της επικράτειάς της, διαμήνυσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV), Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, με αφορμή την παρέμβααση εισαγγελέα για πιθανή κατασκοπεία τούρκων ιεροκηρύκων.

Ο ίδιος δήλωσε πως το Βερολίνο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς και για τις «επιχειρήσεις επιρροής» που ασκούνται ενάντια σε μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Γερμανία είτε σε Γερμανούς με τουρκική καταγωγή.

Η έρευνα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα έπειτα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στις αρχές του Δεκεμβρίου από τον Γερμανό βουλευτή και εκπρόσωπο του κόμματος των Πρασίνων, Φόλκερ Μπεκ.

Ο Μπεκ δήλωσε πως κατέθεσε τη μήνυση έπειτα από αναφορές ότι η Άγκυρα ζήτησε από μουσουλμάνους ιεροκήρυκες οι οποίοι είχαν σταλεί από την Τουρκία για να εργαστούν για την Ditib -τη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Γερμανίας- να διαβιβάζουν πληροφορίες για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει το Βερολίνο ότι προσφέρει κρησφύγετο σε κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και σε μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στην Τουρκία. Γερμανοί αξιωματούχοι ωστόσο, απορρίπτουν τις κατηγορίες.
 [naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters]
19/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin