Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ιράκ: Ένοπλοι ζωσμένοι με εκρηκτικά επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικά τμήματα

Ένοπλοι τζιχαντιστές ζωσμένοι με εκρηκτικά επιτέθηκαν σήμερα σε αστυνομικά τμήματα στη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, κι ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ιρακινές αρχές.


Διαπράχθηκε "μια επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος της Μουταουακίλ και οι ιρακινές δυνάμεις περικύκλωσαν" τους δράστες, δήλωσε ο Σαάντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σε δημοσιογράφους.

Ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τους δράστες, που παρέμεναν οχυρωμένοι μέσα στο ένα αστυνομικό τμήμα, συνεχίζονταν το βράδυ, σύμφωνα με τον ίδιο.

  • Όμως ένας αστυνομικός διαβεβαίωσε ότι πέντε δράστες σκοτώθηκαν και ότι αναπτύχθηκαν ενισχύσεις στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ.

Εξάλλου το πρωί η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.
Η επίθεση στη Σαμάρα σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Ιράκ κυρίως για να συζητήσει σχετικά με την αντιμετώπιση του ΙΚ.
  ΑΠΕ - ΜΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin