Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις των χωρών της Βαλτικής για τη «ρωσική απειλή»

Δεκάδες στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα, αλλά και την εκπαίδευση των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας έναντι της ρωσικής επιθετικής απειλής.


Παράλληλα, η ανάπτυξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχει ως αντικειμενικό σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή των προσπαθειών της Μόσχας να προκληθούν συνθήκες  αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Βαλτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times.”

“Έχουν τρομοκρατηθεί από τους Ρώσους. Είναι ανοιχτοί στην εκπαίδευση που τους προσφέρουμε, ενώ ζητούν απεγνωσμένα την ηγεσία μας”, δήλωσε ο στρατηγός Ρέιμοντ Τόμας που ηγείται της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού Πενταγώνου, αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των τριών βαλτικών δημοκρατιών.

Έτσι, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις έχουν μία συνεχή παρουσία στην εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων των χωρών της Βαλτικής, μετά την καλλιέργεια στενών δεσμών συνεργασίας κατά την περασμένη δεκαετία με αφορμή την κοινή δράση στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν, τονίζει ο στρατηγός Τόμας.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις υποστηρίζουν το πλαίσιο ειδικών αποστολών που διεξάγουν μέσω της εκμετάλλευσης των σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων στους τομείς της συλλογής, αλλά και της επεξεργασίας πληροφοριών του πεδίου μάχης.
 imerisia.gr
2/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin