Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Κασουλίδης: Για να βρεθούμε στο επόμενο στάδιο σημαίνει ότι προχωράμε

Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Γενεύης ο Υπουργός δήλωσε: “Κοιτάχτε, για να βρεθούμε σε ένα επόμενο επίπεδο, σημαίνει ότι προχωράμε. Από εκεί και εκεί ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, περιμένουμε να δούμε.”

Ερωτηθείς για το επίπεδο που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συνέχεια των συζητήσεων απάντησε πως “θα υπάρχει πρώτα μια συζήτηση τεχνοκρατικού επιπέδου”.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: "Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν".

Aπό την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι ελπίζει σε λύση: “Το ελπίζω, το ελπίζω. Όπως ξέρετε, βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Υποστηρίζουμε τα διαπραγματευόμενα μέρη στη Κύπρο και τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
 [ΚΥΠΕ/kathimerini.com.cy]
16/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin