Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τελευταία ημέρα πριν τη Διάσκεψη : Κρίσιμη μέρα για το Κυπριακό

Ξημερώνει μια από τις κρισιμότερες ημέρες της διαπραγματευτικής διαδικασίας στη Γενεύη για το Κυπριακό. Σήμερα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις καθώς είναι η τελευταία ημέρα πριν τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου.


Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι θα συζητήσουν το εδαφικό, το οποίο θα κορυφωθεί σύμφωνα με το sigmalive με την κατάθεση χαρτών από τις δυο πλευρές, θα συζητήσουν όμως και θέματα όπως η Οικονομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και ένα ζήτημα το οποίο έχει απομείνει από το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης (όχι η εκ περιτροπής προεδρία). Σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί στην ατζέντα θα πρέπει να συμπεριληφθούν όσες άλλες εκκρεμότητες έχουν απομείνει από όλα τα κεφάλαια.

Τα βλέμματα όλων θα είναι στην ανταλλαγή χαρτών, καθώς είναι μια διαδικασία, την οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρώσει οι δυο πλευρές, από τις προηγούμενες συναντήσεις τους στο Μοντ Πελεράν, κάτι ωστόσο το οποίο δεν κατέστη δυνατό.

Η δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση - απολογισμό του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μια μαραθώνια συνάντηση με την τ/κ πλευρά με θέμα συζήτησης αυτό της Διακυβέρνησης.

Οι δυο πλευρές δεν συζήτησαν καθόλου το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας, καθώς τέθηκαν επί τάπητος άλλα δύσκολα και ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κεφαλαίου της Διακυβέρνησης. Οι δυο πλευρές είχαν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών με Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ για το Περιουσιακό.
 zougla.gr
11/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin