Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Καταδικάζει η Ε.Ε. την αναζωπύρωση της έντασης στην Ουκρανία

Οι νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία είναι «κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας» που ετέθη σε ισχύ με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, ανέφεραν οι υπηρεσίες της επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Οι σφοδρές μάχες γύρω από την Αβντιίβκα τις τελευταίες ημέρες, που περιλαμβάνουν ρίψεις όλμων με απαγορευμένα όπλα και προκαλούν σημαντικό αριθμό θυμάτων, είναι μια κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας που συνομολογήθηκε στις συμφωνίες του Μινσκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της.

«Απαιτούμε την άμεση παύση των μαχών. Ο πλήρης σεβασμός της εκεχειρίας είναι ένα κρίσιμο στάδιο προς την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, που είναι η βάση για μια ειρηνική και βιώσιμη επίλυση της διένεξης», προστίθεται στην ανακοίνωση των υπηρεσιών της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
  [naftemporiki.gr]
31/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin