Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ- ΣΟΥΛΤΣ

Τα ποσοστά δημοφιλίας της Άγκελα Μέρκελ αγγίζει ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μετά την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιστρέφει στη γερμανική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας dimap που έγινε για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, τα 2/3 των Γερμανών υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία.

Μάλιστα, αν οι εκλογές γίνονταν άμεσα ο υποψήφιος του SPD θα λάμβανε 41%, όσο δηλαδή και η Μέρκελ.

Συγκεκριμένα το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του SPD τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν εξελέγετο καγκελάριος άμεσα απο τον λαό τότε Σουλτς και Μέρκελ, θα λάμβαναν αμφότεροι 41%. Αυτό σημαίνει -2% για την καγκελάριο και +5% για τον Σουλτς σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο. Το 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σουλτς φτάνει το 60%.
 elzoni.gr
27/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin