Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Έτοιμες να επέμβουν στρατιωτικά στη Γκάμπια χώρες της δυτικής Αφρικής

Δυνάμεις χωρών της δυτικής Αφρικής συνωθούνται στα σύνορα της Σενεγάλης με τη Γκάμπια και απειλούν ότι εάν ο πρόεδρός της, Γιάχα Τζαμέ, δεν παραδώσει νομότυπα την εξουσία στον διάδοχό του, θα επέμβουν στρατιωτικά τα μεσάνυχτα.


Ήδη η Νιγηρία στέλνει στη Σενεγάλη στρατιωτικές δυνάμεις, τόσο ξηράς όσο και αέρος.
Οι χώρες της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) έχουν ζητήσει την υποστήριξη του ΟΗΕ σε ενδεχόμενη επέμβασή τους στη Γκάμπια.

Η ECOWAS έχει 15 μέλη και έδρα της είναι η πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα.

Ήδη τουλάχιστον 26.000 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει τη Γκάμπια για τη Σενεγάλη, τη μόνη χώρα με την οποία η πρώτη έχει χερσαία σύνορα.

Ο κ. Τζαμέ έχασε στις προεδρικές εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου 2016 από τον Αντάμα Μπάροου και την Πέμπτη ο δεύτερος θα έπρεπε κανονικά να ορκιστεί πρόεδρος της Γκάμπια, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του αρχηγού του κράτους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ωστόσο, πέρασε μέσω της Εθνοσυνέλευσης, διάταγμα με το οποίο παραμένει στην εξουσία για επιπλέον τρεις μήνες, μέχρι να εξεταστεί η ένσταση που έχει υποβάλει για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.
naftemporiki.gr
18/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin