Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ και το ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει διάλογος "από θέση ισχύος" με τη Ρωσία : Jens Stoltenberg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το NATO συμφωνούν ότι ένας διάλογος με τη Ρωσία "από θέση ισχύος" είναι απαραίτητος, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.


Ο νέος ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ κλόνισε τους Ευρωπαίους συμμάχους της χώρας του, τασσόμενος υπέρ μιας πιο ευέλικτης γραμμής έναντι της Μόσχας και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση της Ουάσινγκτον επί εβδομηκονταετία σε μια συμμαχία που χαρακτήρισε "απαρχαιωμένη" και υποστήριξε πως έχει άδικα υπερβολικό κόστος για τον Αμερικανό φορολογούμενο.

Πάντως ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως σε πρόσφατες συζητήσεις που είχε τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με τον νέο αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις "και οι δυο τους έστειλαν το ίδιο μήνυμα, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ διατηρούν απαράλλακτη τη δέσμευσή τους στο NATO και στους ατλαντικούς δεσμούς.

"Το μήνυμα της νέας κυβέρνησης (των ΗΠΑ) είναι ότι θέλει επίσης έναν διάλογο με τη Ρωσία, αλλά από μια θέση ισχύος", είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντηση που είχε στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες με τον νέο πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ.
 ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin