Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Mε το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης συνεχίζουν τις συνομιλίες Πρόεδρος Αναστασιάδης - Ακκιντζί

Με το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης στο οποίο παραμένουν σε εκκρεμότητα έξι ζητήματα, συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί.


Υπενθυμίζεται πως η συζήτησή τους για τη Διακυβέρνηση, κατά τη χθεσινή πρωϊνή συνάντηση, διακόπηκε και ήταν σύντομη.

Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Ντίνος Φοινικαρίδης, η χθεσινή συζήτηση για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα.

Μετέδωσε ακόμη ότι υπάρχει συναντίληψη ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των εγγυήσεων του 1960, κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί και στην διάσκεψη της Πέμπτης, με παρούσες τις εγγυήτριες δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


  • Στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, ο Μουσταφά Ακκιντζί ζήτησε επίμονα όπως υπάρξει καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών ότι θα εφαρμοστεί η εκ περιτροπής προεδρία, ως το σύστημα που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.


Οπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΡΙΚ στην Γενεύη Στέλλα Μιχαήλ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επιμονή του Τουρκοκύπριου ηγέτη να υιοθετηθεί το σύστημα της εκ περιτροπής προεδρίας, προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση και στα υπόλοιπα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν αποδέχθηκε την θέση Ακιντζί.
  Εύη Μουρούζη, Ανδρούλα Γεωργιάδου - riknews.com.cy
10/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin