Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Michel Barnier: Η ΕΕ δεν εμποδίζει τους Βρετανούς να μιλούν με τις ΗΠΑ

Η Βρετανία είναι ελεύθερη να συζητήσει τη μελλοντική εμπορική σχέση της με τις ΗΠΑ, όμως παραμένει δεσμευμένη από την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο παραμένει μέλος της, υπενθύμισε σήμερα ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο διαπραγματευτής της Ευρώπης για το Brexit.


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα μεταβεί αύριο στις ΗΠΑ σε μια επίσκεψη που έχει ως στόχο να σφυρηλατήσει τη μελλοντική εμπορική σχέση του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον. Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να καταλήξει «γρήγορα» σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

«Ποιος εμποδίζει αυτές τις χώρες να συνομιλούν;» διερωτήθηκε ο Μπαρνιέ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να ξεκινήσει η Βρετανία διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πριν καν αποχωρήσει από την ΕΕ. «Για όσο διάστημα μια χώρα είναι μέλος της Ένωσης, δεσμεύεται από την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο.
  zougla.gr
25/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin