Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

S.Times: Η βρετανική κυβέρνηση απέκρυψε σοβαρό πρόβλημα κατά την εκτόξευση πυραύλου

Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου του αποτρεπτικού πυρηνικού συστήματος Trident αποκρύφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας πύραυλος τύπου Trident II D5, που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων εφόσον είναι οπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, αντιμετώπισε ένα άκρως ανησυχητικό τεχνικό σφάλμα μετά από την εκτόξευσή του από βρετανικό υποβρύχιο ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μόλις εβδομάδες πριν την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για την ανανέωση ή όχι του πυρηνικού συστήματος Trident για την αποτροπή πυρηνικών επιθέσεων κατά της Βρετανίας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, που τότε βρισκόταν σε αναβρασμό λόγω του δημοψηφίσματος για το Brexit, επέβαλε «μπλακάουτ» ενημέρωσης, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

Η αιτία του τεχνικού σφάλματος παραμένει απόρρητη, ωστόσο πηγή της εφημερίδας στο Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι ο μη οπλισμένος πύραυλος ίσως παρέκκλινε της σχεδιασμένης πορείας του προς τη θάλασσα της δυτικής Αφρικής κατευθυνόμενος τελικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς το έδαφος των ΗΠΑ.
  riknews.com.cy
22/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin