Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Δεν αληθεύουν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Ακκιντζί: Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Τα όσα ισχυρίστηκε ο Μουσταφά Ακκιντζί για τα τεκταινόμενα στις σημερινές διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ήταν ο κύριος Ακκιντζί αυτός ο οποίος αποχώρησε από τις συνομιλίες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε, αναμένοντας να δει ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Εσπεν Μπαρθ Αϊντα να μεταπείσει τον τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και ο ίδιος, παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στην προσπάθεια για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, μέσα από την συνέχιση του διαλόγου.

Ω εκ τούτου είπε, καλώ τον κύριο Ακκιντζί να εγκαταλείψει τις όποιες αιτιάσεις και να προσέλθει άμεσα στις συνομιλίες με εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να επιτύχουμε μία λύση που θα ανταποκρίνεται στις προδοκίες και των δύο κοινοτήτων.

Ερωτηθείς εάν βλέπει σκοπιμότητα στην στάση της τουρκικής πλευράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι εκείνο το οποίο διαπίστωσε, είναι ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση ωστε να δικαιολογείται η στάση που τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Τόνισε ότι θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα πραγματικά γεγονότα, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί, με τις δικές του δηλώσεις να ενισχύσει τις προσπάθειες της άλλης πλευράς για να διακοπεί ο διάλογος και να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο.
   riknews.com.cy
16/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin