Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσία: Στόχος μας η σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας στη Συρία

Ο στόχος της Ρωσίας στη Συρία είναι η σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας και να δοθεί «αποφασιστικό πλήγμα» στην τρομοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αρχίζουν εκ νέου εντός της ημέρας στην Γενεύη της Ελβετίας, 10 μήνες μετά την κατάρρευση του προηγούμενου γύρου των συνομιλιών.


«Δεν θέτουμε ως στόχο να αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», όπου η Μόσχα έχει επέμβει στρατιωτικά από τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξει τις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, τόνισε ο κ. Πούτιν.

Σε ομιλία του προς αξιωματικούς του ρωσικού στόλου που επέστρεψε από την Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα, πιστός σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, έχει «στόχο την σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας στην χώρα και να δώσει ένα αποφασιστικό πλήγμα στην διεθνή τρομοκρατία.

»Όσο πιο σύντομα επέλθει μια πολιτική λύση στη χώρα, η διεθνής κοινότητα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να δώσει ένα τέλος στην μάστιγα της τρομοκρατίας στη συριακή επικράτεια», πρόσθεσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την αποστολή τους στην Συρία «συνέβαλαν άμεσα στην ασφάλεια της Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin