Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Πηγή Ευρωζώνης: Η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κρασί που ο χρόνος το κάνει καλύτερο

Η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορούσε να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Εurogroup, της προσεχούς Δευτέρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσεγγίσουν μέχρι τότε οι θέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.


Αυτό ανέφερε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με στόχο τον καθορισμό των προϋποθέσεων για την επιστροφή.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι από τη στιγμή που θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα οι συζητήσεις θα εξελιχθούν αρκετά γρήγορα, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει έκτακτο Εurogroup για την επικύρωση ενδεχόμενης συμφωνίας, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη χρημάτων από την Ελλάδα.

Συνεπώς, στην καλύτερη περίπτωση η οριστική συμφωνία με πολιτική επικύρωση των υπουργών θα μπορούσε να γίνει στο Εurogroup της 20ης Μαρτίου ή στο επόμενο στις 7 Απριλίου. Πρόσθεσε, όμως, ότι όσο νωρίτερα κλείσει η αξιολόγηση τόσο το καλύτερο γιατί δεν είναι σαν το κρασί όπου ο χρόνος το κάνει καλύτερο.

Στη συνέχεια επικέντρωσε το βάρος των συζητήσεων αυτή τη στιγμή στο δημοσιονομικό και στα εργασιακά. Για το πρωτογενές πλεόνασμα επανέλαβε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών σχετικά με το αν χρειάζονται προληπτικά μέτρα ή όχι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, ενώ εκτίμησε ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να ξαναδεί τις προβλέψεις του πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο.
 naftemporiki.gr
16/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin