Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών από Τουρκία προς Ελλάδα

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε αλλοδαπούς από την Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων, εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων οι πέντε είναι Ελληνες και οι τέσσερις Πακιστανοί.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα δύο αρχηγικά μέλη, ένας Ελληνας και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επιπλέον ένδεκα αλλοδαποί.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν κυρίως στο νόμο περί αλλοδαπών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα, με διακριτούς ρόλους, που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο έγκλειστοι των φυλακών, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους, συντονίζοντας τη διακίνηση στο σύνολό της.

Οι δύο διακινητές της οργάνωσης στην Τουρκία ήταν επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό των υπό διακίνηση αλλοδαπών και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου, με τη χρήση πλωτών μέσων.

Στη συνέχεια, άλλα μέλη παραλάμβαναν, με κλειστά οχήματα, από προκαθορισμένα σημεία τους αλλοδαπούς, με σκοπό να τους οδηγήσουν σε ειδικούς «χώρους φιλοξενίας» που διατηρούσε η οργάνωση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τη Θήβα και την Αττική.

Παράλληλα, τα υπόλοιπα μέλη είχαν τον ρόλο του προπομπού κατά τις μετακινήσεις, καθώς και της διαχείρισης και υποδοχής των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κόστος μεταφοράς τους από την Τουρκία μέχρι τον «χώρο φιλοξενίας», κυμαινόταν από 3.500 έως και 5.000 ευρώ, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει περισσότερους από 200 μετανάστες.
 [tanea.gr]
24/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin