Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Απαιτείται νέα προσέγγιση ΟΗΕ για ώθηση συνομιλιών : πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται να κάνουν καλύτερη δουλειά τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο διεθνής οργανισμός χρειάζεται νέα προσέγγιση για ώθηση των συνομιλιών.


Σε συνέντευξη του στην Cyprus Weekly και στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο Έσπεν Μπαρθ Άϊντα θα μπορούσε να επικριθεί για τη μεθοδολογία που ακολουθείται ή που θα έπρεπε να ακολουθηθεί στη διαδικασία των συνομιλιών.

Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που τα Ηνωμένα Έθνη σέβονται το γεγονός ότι αυτή είναι μια Κυπριακής ιδιοκτησία διαδικασία.

Αναφερόμενος στην αφορμή για το αδιέξοδο που παρατηρείται, είπε ότι η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα ήταν ατυχής και άκαιρη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η  Τουρκική αντίδραση ήταν υπερβολική.

Σημείωσε ότι η απόφαση της Βουλής αποτέλεσε δικαιολογία για την τουρκική πλευρά να αποσυρθεί από τις συνομιλίες, σε μια χρονική στιγμή που έπρεπε να μετατρέψει την θετική ρητορική της για λύση, σε πράξεις.

Εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν δεύτερες σκέψεις  για επιστροφή στον διάλογο, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία.
 [riknews.com.cy]
24/2/17
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin